Moto Guzzi V7 850 (2021) - odslej z večjim in močnejšim motorjem

14. 12. 2020 | Matjaž Tomažič
Deli

Eden od najpomembnejših simbolov italjianskega motociklizma je znova naredil nov in velik evolucijski korak.

Da je Moto Guzzi V7 eden izmed najbolj prepoznavnih klasičnih motociklov na planetu gotovo ni nobenega dvoma, tisti, ki model bolje poznajo, pa bodo vedeli, da so ga od leta 2007 naprej poimenovali tudi z rimskimi številkami. No, tokratna evolucija je tako obsežna, da se je to poimenovanje poslovilo.

Brez skrbi, Moto Guzzi V7 bo še naprej ohranjal svoj značaj in avtentičnost, bo pa novem konkretno močnejši. Razlog za to gre iskati v motorju, ki prihaja iz potovalnega endura V85TT, je pa za potrebe tega klasika seveda ustrezno pridušen.  

V primerjavi z aktualnim modelom ima za kar 25-odstotkov več moči, točneje 65 'konjev' pri 6.800 vrtljajih (prej 52 'konjev' pri 6.200 vrtljajih), navor pa je s predhodnih 60 Nm zrasel na bolj konkretnih 73 Nm, pri čemer pa ga bo 80-odstotkov na voljo že pri 3.000 vrtljajih.

Če novinca še nekoliko primerjamo s predhodnikom, potem ne moremo mimo tega, da bo na račun daljših hodov vzmetenja verjetno tudi nekoliko bolj udoben, povsem nov je izpušni sistem, bolj popoln pa bo tudi na področju opreme.  Dodelave na okvirju, katere zajemajo predvsem ojačitve na prednjem delu okvirja in spremenjeno ciklistiko, bi morale poskrbeti za boljše vozne lastnosti, za več stabilnosti in udobja pa bo poskrbela tudi širša zadnja pnevmatika.

Sprva bo V7 850 na voljo v dveh različicah, Stone in Special. Kot doslej bo Stone predstavljal tistega bolj minimalističnega brata, model Special pa bo okrašen z vsem kar sodoben klasik pač potrebuje. Model Stone bo opremljen z modernim digitalnim števcem, Special pa bo zadržal klasični analogni dvojni merilnik hitrosti in vrtljajev.

Ob začetku prodaje bo Stone dobavljiv v treh barvah (črna Ruvido, modra Ghiaccio in oranžna Rame), model Special pa bo na voljo v modri Formale in sivi Casual barvni kombinaciji.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem