MotoGP: Prvi dirki razreda MotoGP odpovedani!

MotoGP: Prvi dirki razreda MotoGP odpovedani! (foto: Michelin)
Michelin

Po odpovedi dirke v Katarju je sedaj odpovedana še dirka na Tajskem, ki bo sedaj prestavljena na kasnejši termin.

Sezona dirk razreda MotoGP se začenja po scenariju, ki si ga nismo želeli. Slab teden pred prvo letošnjo dirko razreda MotoGP se je namreč kot virus razširila novica, da je prva letošnja preizkušnja v Katarju razreda MotoGP zaradi težav s korona virusom, odpovedana. Velik del karavane razreda MotoGP prihaja iz Italije in Japonske, v Katarju pa morajo tisti, ki prihajajo iz izpostavljenih držav v 14-dnevno karanteno. To bi povzročilo nemalo težav ekipam, novinarjem in obiskovalcem.

V Katarju bosta vendarle organizirani dirki razreda Moto3 in Moto2, saj so ekipe že na prizorišču, kjer so v preteklem tednu testirale.

Če je bilo sinoči odločeno, da bo odpovedana preizkušnja v Katarju, pa so se sedaj potrdila tudi ugibanja o usodi dirke na Tajskem. Tudi ta dirka je bila namreč odpovedana ali bolje rečeno prestavljena na kasnejši datum, kar je potrdil tudi ministrski predsednik Tajske, Anutin Charnvirakul, ki se je za omenjeni ukrep odločil iz previdnosti. »Slediti moramo trendom po svetu in menimo, da je tako najbolje za našo državo in pa za vse udeležence.« Uradna odpoved dirke s strani Dorne naj bi sledila v kratkem.

Sezona serije MotoGP se bo tako uradno pričela šele petega aprila z dirko za Veliko nagrado Amerik v teksaškem Austinu. Po nekaterih napovedih naj bi bila dirka za VN Tajske prestavljena na september, kjer je zaradi testiranj v Missanu 15. in 16. septembra načrtovana le dirka za Veliko nagrado San Marina dva dni pred tem, ali pa oktober. Slednja opcija je še nekoliko bolj verjetna ob dejstvu, da zaenkrat prostemu drugemu vikendu v mesecu sledi dirka za Veliko nagrado Japonske, zaradi česar bi bile selitve iz dirkališča na dirkališče nekoliko lažje in za ekipe posledično manj naporne.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol