MV Agusta in Alpine pripravljata prav poseben projekt

7. 12. 2020 | Jure Šujica
Deli

Uradne informacije ostajajo skope, a so bistvo že razkrili s prvo fotografijo

MV Agusta velja za eno zadnjih pravih butičnih motociklističnih znamk na svetu, tradicijo pa nameravajo obdržati tudi v prihodnje, tradicijo pa nameravajo ohraniti tudi v prihodnje, pa čeprav se pri izdelavi manjših modelov povezujejo tudi s precej bolj ljudskimi znamkami, kot je recimo tudi kitajski Loncin. Pri izdelavi dražjih modelov takšna sodelovanja seveda ne pridejo v poštev. Tedaj se pri MV Agusti reje povezujejo s sebi sorodnimi podjetji, med katerimi je očitno tudi francoska znamka Alpine.

Francoska avtomobilska znamka, ki je nedavno postala samostojna entiteta znotraj skupine Renault, se zadnja leta posveča izdelavi maloserijskega športnika A110, s prihodnjim letom vstopa v formulo 1, je tako naslednji partner italijanske znamke MV Agusta, ozadje sodelovanja pa vsaj zaenkrat ostaja nejasno.

Vseeno pa je iz zgornje fotografije (sprednjega levega dela motocikla) mogoče videti, da bo za osnovo posebnega projekta služil MV Agusta Superveloce s katerim bodo proslavili 45. obletnico znamke Alpine ali pa vstop v formulo 1.  Ob tem gre slutiti, da bo 'Alpinin' Superveloce namenjen uporabi na dirkališču, saj se na mestu, kjer je pri običajni različici (na sliki spodaj) nameščena sprednja leva utripalka nameščen le čep z Alpininim logotipom.

Kaj torej se dogaja za zaprtimi vrati italijanskega podjetja zaenkrat ostaja skrivnost, ki pa ne bo več prav dolgo skrita. Tiskovna konferenca je namreč napovedana že čez tri dni, natančneje v četrtek 10. decembra.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol