MV Agusta - potrjena linija motociklov z večjim motorjem

Prvi mož MV Aguste Timur Sardarov je uradno potrdil, da bodo trivaljni motocikli iz srednje kategorije od letnika 2023 naprej na voljo tudi z večjim, 931-kubičnim motorjem.

MV Agusta je svoj novi razred 950 potihem napovedala že na salonu EICMA v Milanu, in sicer s konceptnim motociklom 9.5 v katerega je vgrajen večji trivaljnik z 931 kubičnih centimetrov delovne prostornine. Sardarov je namignil, da se bo ta motor iz terenske oziroma adventure platforme preselil tudi v druge modele, ob tem pa bodo v ponudbi ostali tudi vsi modeli z akutalnim 798-kubičnim trivaljnikom.

Nov trivaljnik bo po besedah Srdarova moderen, okolju prijazen in hrkati tudi zelo učinkovit motor, računamo pa lahko na približno 125-130 'konjev' moči pri približno 10.000 vrtljajih glavne gredi motorja v minuti. Dobra novica je tudi ta, da z izjemo zadnje nihajke in njenega vpetja, akutalni modeli za preskok na zgornji rob srednje kategorije ne bodo potrebovali veliko predelav in modifikacij.

No, do prvega serijskega primerka, ki bo na voljo kupcem bo potrebno počakati še vsaj do Aprila 2023, v tem času pa se bodo pri MV Agusti menda posvečali tudi zelo zmogljivemu oziroma kar dirkaškemu štirivaljjniku z delovno prostornino 1.000-kubičnih centimetrov ozrioma morda celo več.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja