Zasoljena cena za bivšo Lennonovo opico, moped Honda Z50A

Zasoljena cena za bivšo Lennonovo opico, moped Honda Z50A

Angleška dražbena hiša H&H Classics je na svoji spletni strani v prodajo ponudila Hondo, ki je bila nekoč v lasti slavnega Johna Lennona.

Honda Z50A z registrsko številko XUC 91H je bila kot rečeno do leta 1971 v lasti Johna Lennona, takrat pa jo je od njega kupil sedanji lastnik, ki je takrat živel v isti soseski kot pokojni John.

Navkljub slavi prvega lastnika pa je sedanji lastnik to Hondo v svoji lasti obdržal dolgih 47 let, zdaj pa se je odločil motocikel prodati - vendar ne za manj kot 30.000 angleških funtov. Lennonovo Hondo ljudje sicer dobro poznajo, saj jo je lastnik kot zanimivost zelo pogosto razstavljal na različnih prireditvah in sejmih.

Cena je za tako preprost in ne preveč redek motocikel seveda zasoljena, a ne dvomimo, da se na dražbi ne bi pojavili oboževalci, ki se bodo za to Hondico spopadli v štafeti zapravljanja denarja.

Na sliki je zadnja različica priljubljene dvokolesne 'opice', ki jo je Honda, če zapišemo nekoliko grobo, 'ubila' po petdesetih letih proizvodnje. Je pa za vse ljubitelje pripravila nov, tehnično naprednejši in bistveno bolj dodelan model. Ta bo v salone prišel letos.

Več o dražbi, ki se bo zgodila 4. marca letos, si lahko preberete na tej povezavi.

Matjaž Tomažič
foto: Honda

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol