Napoved: Aprilia Caponord V4 - poteza, ki si je konkurenca gotovo ne želi

Napoved: Aprilia Caponord V4 - poteza, ki si je konkurenca gotovo ne želi (foto: aprilia)
aprilia

Razred velikih potovalnih enduro motociklov postaja vse hitrejši in močnejši, okrog 150 'konjev' pa postaja standard. Kot kaže bo svojo partijo v njem kmalu odigrala tudi Aprilia.

Viri blizu koncernu Piaggio, pod katerega sodi tudi znamka Aprilia namreč vse bolj glasno omenjajo prihod novega enduro motocikla. Po tokrat nekoliko krajšem premoru se namreč kmalu obeta nova generacija potovalnega modela Caponord.

Motocikel, ki je vselej prepričeval z odličnimi voznimi lastnostmi, močnim motorjem in prepoznavnim značajem, bi moral tak ostati tudi v prihodnje, še bolj pa se ljubitelji znamke veselijo tega, da naj bi ga poganjal odlični V4 motor. Motor, ki se je prvenstveno odlično izkazal v razredu športnih motociklov, še bolj prepričljivo pa v okvirju slečenega Tuona, ima vsekakor več kot dovolj potenciala tudi za segment potovalnih endur.

Ker vemo, da pri Apriliji zelo radi prehitevajo konkurenco si torej lahko od novega Caponorda obetamo nekje med 160 in 170 'konji' (118 in 125 kilovati) moči. Čeprav se zdi, da je to za segment potovalnih enduro motociklov več kot preveč, pa iz lastnih izkušenj vemo, da je paket varnostne elektronike, ki ga Aprilia ponuja v svojih paketih APRC, več kot dovolj sposoben, da bo vožnja s tem motociklom varna in polna uživaških trenutkov.

Edina stvar, ki je trenutno zaskbrljujoča je ta, da pri Aprilii traja kar nekaj časa, preden napoved postane serijski motocikel. Če jim uspe že v letu 2022, bo to zagotovo veliko presenečeneje in seveda ena izmed najbolj vročih novosti prihodnje motoristične sezone.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol