Nastavljanje pasti za motoriste - na Hrvaškem prva smrtna žrtev

Nastavljanje pasti za motoriste - na Hrvaškem prva smrtna žrtev

Po poročanju hrvaških medijev se je na področju Jelenja v okolici Grobnika zgodila prva nesreča motorista s smrtnim izidom. Razlog - preko poti napeljana jeklena žica.

Zaradi napete jeklene žice je tako 21-letni motorist na kraju, kjer je naletel na jekleno past, izgubil življenje. Kljub hitri medicinski pomoči mladeniča niso mogli rešiti.

Medtem ko hrvaška policija v zvezi s tragično nesrečo ne razkriva prav veliko podrobnosti, pa se je na socialnih omrežjih razplamtela srdita razprava glede nizkotnega dejanja. V glavnem med motoristi prevladuje mnenje, da gre za naklepni uboj motorista, v razprave pa se občasno vmešajo tudi tisti, ki postavljanje jeklenih pasti zagovarjajo. Za zdaj je znano zgolj to, da se dogodek ne obravnava kot prometna nesreča, pač pa je uvedena kriminalistična preiskava.

O tem, kako se bosta z zadevo spopadla hrvaška policija in sodstvo, bomo najverjetneje prebirali v prihodnjih tednih.

Tragičen dogodek bi moral vsekakor predstavljati tudi nujno vzpodbudo za naše  pristojne, predvsem v smislu, da se problematika reši še preden bodo nepotrebna trupla motoristov nosili tudi iz naših gozdov.

Vsem tistim, ki v napeljevanju jeklenih vrvi vidijo rešitev za ohranjanje gozdov, pa naj ta tragični dogodek iz sosednje Hrvaške služi kot opomnik in potrka na njihovo vest.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"