Norton in Breitling predstavljata prve sadove sodelovanja

20. 3. 2019 | Jure Šujica
Deli

Še več naj bi jih sledilo v prihodnje.

Znamk Norton in Breitling ni treba posebej predstavljati. Pri prvi gre za eno izmed najstarejših (britanskih) znamk motociklov, ki izvira iz leta 1898, druga pa že 14 let iz Švice v svet pošilja ene izmed najboljših ur na svetu. Partnerstvo, ki sta ga obe, lahko bi rekli gosposki, znamki (obe sta se med drugim pojavili v filmski franšizi James Bond) sklenili lani, se zato zdi povsem primerno, zdaj pa na dan prihajajo prvi rezultati sodelovanja.

Podjetji sta že ob napovedi sodelovanja najavili, da bosta skupaj izdelovali različne posebne serije izdelkov iz lastnih katalogov, a s pridihom ene oziroma druge znamke. Besede so zdaj postale meso in tako sta obe znamki v teh dneh predstavili svoji novosti, Breitling uro Premier B01 Chronograph 42 Norton Edition, Norton pa pripadajoči motocikel Commando 961 Café Racer MKII Breitling Limited Edition.

'Kavarniški' dvokolesnik Commando 961 je retro oblikovan dvokolesnik, ki ga je Norton predstavil leta 2006, v svojih nedrjih pa skriva 961 kubičnih centimetrov velik dvovaljnik. Navzven se od klasične različice ne razlikuje kaj dosti, od nje ga ločita le v zadnji del sedeža uvezena zlata črka B in napis 'Commando 961 1 of 77' pod rezervoarjem za gorivo. Norton bo namreč izdelal le 77 primerkov tega motocikla, cena pa bo verjetno razkrita šele resnim interesentom za nakup.

Breitling je kot svoj prispevek k projektu dodal ročno uro, model Premier B01 Chronograph 42 Norton Edition. Ročna ura premera 42 milimetrov je izdelana iz nerjavečega jekla, črno številčnico pa krasi vgraviran napis na njenem levem robu. Navdušenci oziramo motoristi bodo ob tem imeli možnost izbire pasu, saj bodo uro na roko lahko pritrdili ali z usnjenim ali s kovinskim pasom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja