Evropski KTM Adventure Rally se leta 2019 seli na Balkan

18. 12. 2018 | Jure Šujica
Deli

Tridnevna dirka bo potekala po nam bližnji Bosni in Hercegovini.

Med ljubitelji pustolovščin in amaterskih dirk na dveh kolesih je tekmovanje KTM Adventure Rally že kar nekaj let uveljavljena zadeva. Tekmovanje nekaj let poteka po različnih lokacijah na Novi Zelandiji, v Avstraliji, Južni Afriki ter ZDA, zadnji dve leti pa so na svoj račun prišli evropski dirkači, saj je sloviti avstrijski proizvajalec motorjev serijo pripeljal tudi na staro celino. A če je dirka tu prvi dve leti potekala v Italiji in bila tako že precej dostopna tudi slovenskim tekmovalcem, se zdaj seli še nekoliko bližje.

Bosna je »majhna država z dih jemajočimi gorami sredi Balkana, kjer bodo prihodnje leto na svoj račun prišli avanturisti, ki iščejo zavite ceste, neskončne makadame in zahtevne poti,« so zapisali pri KTM-u ob najavi selitve dogodka iz italijanske Bardonecchie v Bosno. Trasa dirke je bila skrbno izbrana in bo potekala po skrbno izbranih poteh, med drugim skozi Sutjesko in prek Jahorine.

Tridnevna avantura je seveda rezervirana izključno za lastnike motociklov znamke KTM, natančneje modelov 640, 690, 790, 950, 990, 1050, 1090, 1190 & 1290 ADVENTURE, organizatorji pa poudarjajo, da bo trasa primerna tako za začetnike kakor tudi za profesionalne dirkače. S prijavo tako ne smete čakati prav dolgo, saj je število prostih mest omejeno na le 150.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"