Novi najbolj športni Harley-Davidson - Sporster S

Bralci letošnjega motokataloga ste gotovo opazili, da se je iz ponudbe motociklov Harley-Davidson poslovil najmanjši Sportster. No, to ime bo odslej rezervirano za model, ki z ostalimi Harley-Davidsoni nima prav veliko skupnega.

Če je doslej veljalo, da je Fat Bob 114 najbolj športni HD, bo ta titula odslej pripadala novemu Sporsterju S.

Če vas ta popolnoma novi model ameriškega proizvajalca spominja na nekaj že videnega bi moral biti to koncept iz leta 2018, ki so ga takrat poimenovali Custom. Bistvo tega modela je nov vodno hlajeni agregat, ki poganja tudi model Pan America, le s to razliko, da ima za potrebe slečenega motocikla nekoliko manj radodarno elektroniko. Kljub temu pa motor ohranja variabilno krmiljenje ventilov in tudi tu igra vlogo nosilnega elementa motocikla. Nanj je privijačen cevni jekleni okvir, za vzmetenje pa so poskrbeli pri Showi.

S spoštljivimi 121 'konji' bi moral biti to kljub masi, ki ne bo dosti manjša od ostalih HD-jevih kruzerjev, precej živahen motocikel. Poleg atraktivnega videza pa bo kupec za približno 16.000 Evrov, dobil tudi sistem proti zdrsu, pet voznih programov (dva individualna), pametni ABS, nadzor zaviranja z motorjem, nadzor tlaka v pnevmatikah in še kakšno drugo malenkost.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"