Novo: Aprilia SXR 50

V razredu skuterjev s prostornino do 50-kubičnih centimetrov je Aprilia prva, ki je po nekaj letih predstavila povsem nov model.

Aprilia SXR 50 je tako novost, ki bi morala razveseliti tako najmlajše skuteriste kot tudi tiste, ki si želijo kakovosten in eleganten mestni skuter. Potem, ko se pri Piaggiu odločili da svojih dvotaktnih motorjev zaenkrat ne bodo usklajevali s standardom Euro5 so predstavili novega SXR 50 s štiritaktnim I-get motorjem.

Motor sicer že poznamo iz drugih Piaggiovih modelov, pri modelu SXR pa bo razvil 3,3 konje, kar bi ga moralo umestiti med tiste bolj živahne skuterje iz tega razreda.

Aprilia SXR 50 zaradi svoje oblike na fotografijah deluje kot precej velik skuter, vseeno pa dimenzije govorijo o tem, da gre za bolj kompakten skuter podobnih dimenzij, kot je na primer Piaggio Typhoon ali Aprilia SR Motard. Kolesa bodo 12-palčna, zadnje kolo pa bo imelo bobnasto zavoro.

No, vse ostalo bo precej bolj moderno, najprej seveda dizajn, v katerega so vkomponirani tudi LED svetlobni elementi, predvsem pa armaturna plošča, ki jo že poznamo iz modelov Piaggio Medley in drugih. Za doplačilo bo na voljo tudi povezljivost preko platforme MIA, v predalčku za rokavice in drobnarije pa je tudi USB vtičnica.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol