Novost 2021: Ducati XDiavel in Scrambler Nightshift

17. 11. 2020 | Matjaž Tomažič
Deli

Ducatijeva predstavitvena nadaljevanka je v svojem drugem nadaljevanju pokazala dve novosti; novega XDiavela in Scramblerja Nihgtshift.

Kot smo na naših straneh in v reviji Avto Magazin že zapisali, so se letos zaradi pandemije odločili, da bodo svoje novosti predstavili v tedenskih nadaljevanjih preko spleta. Premierno so predstavili novo Multistrado z V4 motorjem, sledila pa sta motocikla, ki sicer sodita v dva povsem različna svetova, vendar ju kljub temu združuje edinstven in prepoznaven značaj.

Veliki kruzer z Ducatijevo športno genetiko XDiavel, bo tudi v sezoni 2021 in naprej ponujal sproščenost iz sveta kruzerjev, ter adrenalin in sveta najboljših športnih motociklov. Po novem bo njegov motor usklajen z zahtevami standarda Euro5, pridobil pa je konkretnih 8 'konjev' in nekaj dodatnega navora. Poleg standardne izvedbe Dark bo na voljo še model XDiavel Black Star, ki je barvno nekoliko bolj živahen in svetleč, predvsem pa je prisotne tudi nekaj rdeče barve, naprimer pri pokrovih glav motorja.

Osnovno vodilo pri snovanju novega XDiavela se je glasilo ''zmanjšajte na maksimum'', kar med vrsticami pomeni, da bo XDiavel pokazal še več golote kot doslej.

Tudi družina Scramblerjev je bila deležna osvežitve. Razred 800, ki ga mnogi prepoznavajo kot čistokrvnega državljana 'dežele veselja in zabave' je odslej bogatejši za model Nightshift, model Desert Sled pa je dobil novo svetlečo modro barvo.

Scrambler Nightshift sicer ni namenjen izključno damam in gospodom, ki večino svojega posla opravljajo ponoči, nikakor pa ne skriva, da je navdih iskal v ritmu metropolitanskega sveta. Ob pogledu na njegove temne barve na plan privrejo spomini na tiste najbolj zanimive nočne atmosfere, še bolj kot po barvi, pa bo Nightshift prepoznaven po ravnem krmilu in ogledalih v slogu Cafe racerjev.

Nekaj osvežitve kot rečeno prinaša tudi model Desert Sled, ki bo na voljo v svetleči modri barvi ter, v čast enduro motociklov iz 80-ih let, z zlatimi kolesi. Ducati Scrambler Icon pa bo v sezoni 2021 na voljo tudi v klasični Ducatijevi rdeči barvi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"