Si želiš retro motocikla? Kawasaki ima pripravljen nov odgovor.

Ker je odličen in sodoben naked Z650 posodil okvir in tehniko, je bila glavna beseda tokrat na strani oblikovalcev. Nastal je čudovit retro motocikel, ki bi glede na videno moral popestriti dogajanje v tem razredu.

S tehničnega vidika je novi Z650 RS enak kot njegov slečen sorodnik Z650, kar pomeni da ga poganja živahen dvovaljnik s 649-kubičnimi centimetri delovne prostornine in 50 kW (oziroma 68 'konji') moči. Enako ostaja tudi vzmetenje in zavore, vendar s to razliko, da so zavorni koluti pri modelu RS okrogli in ne nazobčani. V stilu večjega modela Z900 RS so izdelana tudi aluminijasta platišča z zelo tankimi kraki.

Nekaj sprememb je tudi na področju ergonomije saj je sedež v primerjavi s slečenim modernežem za 30 milimetrov višji, kar bi moralo pomeniti, da bo sedenje še nekoliko bolj udobno. Nostalgikom bo všeč tudi okrogel sprednji žaromet v katerega je vgrajena sodobna LED tehnologija, nad njim pa se nahajata analogna merilnika hitrosti in vrtljajev glavne gredi motorja. Jasno je, da pri Kawasakiju niso pozabili na nekaj modernosti v obliki LCD zaslona, ki je umeščen med oba analogna merilnika.

Kawasaki Z650 RS bo gotovo priljubljena izbira med mlajšimi motoristi, ne dvomimo pa, da se bo prav zaradi veliko pozornosti posvečene detajlom, zanj odločil tudi kakšen nekoliko starejši motorist ali povratnik na motoristično sceno.

Motocikel bo sprva na voljo v treh barvnih kombinacijah; črna, zelena z grafiko v stilu 70-ih let ter črno-siva z oranžnimi detajli.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel