Osvežitev za Harley-Davidson Breakout

Osvežitev za Harley-Davidson Breakout (foto: harley davidson)
harley davidson

Harley-Davidson je po desetih letih pripravil niz osvežitev za model Breakout. Eden izmed najbolj prodajanih modelov je tako postal močnejši in atraktivnejši.

Harley-Davidson počasi pričenja s predstavitvami polletnih novosti, ki se v prodajnih salonih obetajo že sredi poletja. Napovedi ameriškega proizvajalca so zelo jasne; v nekem trenutku se bo znamak transformirala v proizvajalca električnih motociklov. A do takrat bo potrebno na steno obesiti še nekaj koledarjev, saj za zdaj prav nič ne kaže, da bi pri Harley-Davidsonu prav posebej hiteli v smeri električnih motociklov.

Vseeno pa bodo kot kaže, do napovedane transformacije zelo intenzivno skrbeli za svoje obstoječe modele. Lep primer tega je prenovljeni Breakout z 21-palčnim sprednjim kolesom in zelo široko zadnjo pnevmatiko (240 mm). Model, ki velja za enega izmed najbolje prodajanih Harleyjev na evropskih tleh je bil deležen tako vizualne kot tudi tehnične osvežitve. Njegov motor z oznako Milwaukee Eight 117 (1.923-kubičnih centimetrov) je tako odslej najmočnejši motor iz te serijje in razvije 73 kW oziroma 103 'konje' ter 168 Nm navora.

Breakout je dobil tudi nov in večji rezervoar za gorivo, ki odslej namesto skromnih 14 sprejme zelo spodobnih 19 litrov goriva. V Nemčiji bo potrebno za ta model odšteti približno 28 tisočakov.

Sicer pa se letos obeta cela paleta jubilejnih modelov, saj bo znamka Harley-Davidson letos zabeležila svojo 120-to obletnico.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja