Piaggio Liberty Baci Perugina. Je to najbolj sladek skuter?

Tokrat sta svoj pogled na ljubezen, pomlad in čustva združili dve znamki, ki sta vsaka na svoj način zaznamovali svet.

Piaggio Liberty Baci Perugina. Je to najbolj sladek skuter? (foto: piaggio) piaggio
25. 3. 2022

O tem, da je Piaggio s svojimi skuterji zaznamoval evropsko in tudi globalno mobilnostno panoramo prejšnjega stoletja ni potrebno izgubljati besed. Kakor tudi ne o tem, da so čokoladice Baci Perugina tiste, ki jih zaljubljenci zelo pogosto izberejo z namenom, da bi razveselili svojo ljubezen.

In ker je pomlad tudi čas zaljubljencev, sta Piaggio in svetovno znana čokoladnica Baci Perugina združila moči, in na trg poslala skuter, ki bo s svojimi lastnostmi in podobo odličen prevoznik ljubezenskih zgodb in prijateljstev - Piaggio Liberty Baci Perugina.

Letos mineva 100 let, od kar so čokoladice Baci prvič razveselile zaljubljene pare, sprva seveda v domači Italiji, kasneje pa tudi na globalnem nivoju. Četrt stoletja pa je minilo tudi od takrat, ko je Piaggio predstavil svojega 'high wheelerja' Liberty-ja. Od takrat se je zanj odločilo že več kot milijon kupcev, Liberty pa se je s tem prodajnim dosežkom uvrstil med najbolj prodajane skuterje. Če je v prejšnjem stoletju za protagonista pametne in preproste mobilnosti veljala Vespa, pa to v tem tisočletju gotovo velja tudi za Piaggio Liberty.

Razlogov za združitev dveh tako uspešnih zgodb je torej več kot dovolj. Piaggio Liberty bo zato na voljo tudi v posebni seriji Baci Perugina. Če bi sodili samo po barvi, bi lahko rekli, da izgleda tako, kot bi bil zavit v slavni modri in z zvezdami okrašen zavitek čokolade. Da je Liberty še bolj povezan s slavno čokolado pa so v čokoladno barvo obleki tudi sedež.

Serija skuterjev Piaggio Liberty Baci Perugina bo na voljo v samo eni ekskluzivni barvni shemi, poganjal pa ga bo 125-kubični enovaljnik iz serije i-get. Da bo zaljubljeni par med vožnjo še bolj šik, bo mogoče dokupiti tudi posebno čelado v dveh različnih barvnih shemah, modri in srebrni, ki ovijata tudi čokolado.

Potrebno je priznati, da je Liberty v tej bleščeče modri zvezdnati barvi prav simpatičen skuter. Da bi ga človek kar pojedel...