Piaggio ONE - nova generacija električnih skuterjev za globalno tržišče

Piaggio je s svojo Vespo Elettrica pred nekaj leti jasno nakazal, da bo del njihovega razvoja v prihodnje namenjen tudi električnim skuterjem. No, ker je električna Vespa za večino vendarle predraga, so zdaj predstavili tudi skuter, ki bo lažje dosegljiv za vse prebivalce planeta.

Piaggio ONE - nova generacija električnih skuterjev za globalno tržišče (foto: piaggio) piaggio
21. 7. 2021

To, da Piaggio ONE cilja predvsem na mlade kupce nakazuje predvsem dejstvo, da je predpremiera potekala na socialnem omrežju Tik Tok, s čimer je Piaggio vsem mladim poslal jasno sporočilo - postanite del velike zgodbe.

Dimenzijsko je Piaggio One zelo podoben priljubljenemu bencinskemu ZIP-u, vseeno pa je na račun nekoliko drugačne zasnove prostornejši. To velja predvsem za raven prostor za noge, ki je precej večji. Kolesa merijo 10-palcev, armaturna plošča je digitalna, po navedbah tovarne pa je nadpovprečno razkošen tudi prostor za prtljago pod sedežem.

ONE bo na voljo v treh različicah. Najosnovnejša bo dosegla hitrost 45 km/h, močnejša pa 60 km/h. Med obe se bo vrinila še ena različica 45, ki pa bo imela večji domet. Glede na navedbe tovarne v Sloveniji pričakujemo cene, ki se bodo gibale od približno treh tisočakov navzgor.