Piaggio ONE - nova generacija električnih skuterjev za globalno tržišče

Piaggio ONE - nova generacija električnih skuterjev za globalno tržišče (foto: piaggio)
piaggio

Piaggio je s svojo Vespo Elettrica pred nekaj leti jasno nakazal, da bo del njihovega razvoja v prihodnje namenjen tudi električnim skuterjem. No, ker je električna Vespa za večino vendarle predraga, so zdaj predstavili tudi skuter, ki bo lažje dosegljiv za vse prebivalce planeta.

To, da Piaggio ONE cilja predvsem na mlade kupce nakazuje predvsem dejstvo, da je predpremiera potekala na socialnem omrežju Tik Tok, s čimer je Piaggio vsem mladim poslal jasno sporočilo - postanite del velike zgodbe.

Dimenzijsko je Piaggio One zelo podoben priljubljenemu bencinskemu ZIP-u, vseeno pa je na račun nekoliko drugačne zasnove prostornejši. To velja predvsem za raven prostor za noge, ki je precej večji. Kolesa merijo 10-palcev, armaturna plošča je digitalna, po navedbah tovarne pa je nadpovprečno razkošen tudi prostor za prtljago pod sedežem.

ONE bo na voljo v treh različicah. Najosnovnejša bo dosegla hitrost 45 km/h, močnejša pa 60 km/h. Med obe se bo vrinila še ena različica 45, ki pa bo imela večji domet. Glede na navedbe tovarne v Sloveniji pričakujemo cene, ki se bodo gibale od približno treh tisočakov navzgor.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"