Popravljamo svojo zmoto. Našli smo Hondo Rune, na pikniku!

16. 10. 2017 | Matjaž Tomažič
Deli

Pred dobrim mesecem dni smo na naši spletni strani pisali o nenavadnih in redkih Hondah.

Na tej povezavi si lahko preberete nekaj malega o šestih Hondinih motociklih, ki so bili v času svojega nastanka precej nenavadni, kasneje pa so se izkazali kot popolnoma zgrešeni in v nekaterih primerih tudi vizionarski motocikli.

Med drugim smo takrat omenili tudi model Honda Rune in podali mnenje, da ga najverjetneje na naših cestah ne bomo videli. Izdelali so jih okrog 1200, izdelovali so jih v Ameriki v letu 2005, cena modela pa je bila skoraj toliko kot dva Goldwinga.

A smo na sobotnem pikniku pri Motocenter AS Domžale kar nekoliko obnemeli, ko se je z njo pripeljal znan ljubljanski serviser. Njegova črna Rune ima prevoženih malenkost manj kot 15 tisoč kilometrov, svoje mesto pa ima ob panoramskem oknu v dnevni sobi. In res gre za zelo opazen motocikel, velika in debela punca je tale Honda. Lastnik pravi, da je vožnja z njo pravo doživetje, da pa je res bolj za naravnost. Lepo, da jo je pripeljal pokazat, želimo pa mu veliko lepih trenutkov in srečnih kilometrov.

Honda Rune pa ni bil edini izredno redek motocikel na pikniku, saj smo tam opazili tudi nekaj zelo zanimivih starodobnikov in celo Ducati Superleggera.Kdor ni bil tam, je zamudil veliko lepega.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"