Potrjeno: Africa Twin dobi večji motor

Potrjeno: Africa Twin dobi večji motor

Zgodaj spomladi smo na naših spletnih straneh objavili vest, da naj bi pri Hondi pripravljali različico popularnega modela Africa Twin, ki bo imel močnejši motor.

O tem, da bo Africa Twin po novem močnejša zdaj ni dvoma, saj so pri Hondi potrdili, da bodo v kratkem uradno predstavili model CRF 1100 Africa Twin.

Da, motor bo še vedno dvovaljnik z vzporednimi valji, le s to razliko, da bo prostornina po novem znašala 1.084 kubičnih centimetrov, kar bi z nekaterimi drugimi spremembami na sesalnem in izpušnem sistemu moralo zadostovati, da bo motor razvil okroglih 100 'konjev', torej pet 'konjev' več kot aktualni model.

S tem bo Africa Twin postala za odtenek močnejša kot nekateri njeni veliki tekmeci (BMW, KTM,..), pri Hondi pa pravijo, da bosta povečan gib batov in premer valjev poskrbela tudi za višjo in debelejšo krivuljo navora. Ob vsem tem pa bo motor ustrezal tudi standardu Euro5, zaradi česar bo moral biti tudi za 3 decibele tišji od aktualnega modela. Preostanek motocikla, bo bolj kot ne ostal enak in bo še naprej na voljo s klasičnim ali avtomatskim dvosklopčnim menjalnikom. Ker se to spodobi se lahko nadejamo tudi nekoliko spremenjenih map motorjev in dodelanih elektronskih asistenčnih sistemov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja