Predpremiera: Honda Hawk 11 - osamljeni neo cafe racer

Honda je pred nekaj tedni najavila skorajšnji prihod še četrtega modela na osnovi Africe Twin. Če je bila zunanja podoba takrat še zavita v tančico skrivnosti, pa je novi Hawk 11danes popolnoma razgaljen.

O Hondi Hawk 11 (številka 11 ponazarja delovno prostornino 1.084-kubičnih centimetrov) smo na naših straneh že pisali, vendar smo takrat lahko opazovali predvsem posamezne detajle, ne pa tudi celotne vizualne podobe.

Čeprav Hawk 11 uradno še vedno ni bil predstavljen in so tehnični podatki za zdaj še uganka, pa lahko vseeno sklepamo, da bo dvovaljnik izposojen pri modelu Africa Twin tudi tukaj razvil 102 'konja' največje moči. Z ozirom na to, da smo si ta motor zapomnili kot relativn živahen, vendar nikakor ne eksploziven stroj, lahko pričakujemo v vožnji zabaven motocikel, ki se bo rad pustil priganjati.

Na spletu je glede Hawka 11 že mogoče najti zelo deljena mnenja glede tega motocikla. Če se nekateri sprašujejo zakaj pri Hondi retro poloklep niso raje nadeli modelu CB1000 R, se drugi sprašujejo, če ne bo Hawk 11 glede na svojo motorno kategorijo nekoliko osamljen predstavnik svojega razreda. BMW je namreč lani iz prodaje umaknil svojega Cafe Racerja, ostali tekmeci pa se od njega precej razlikujejo ali po delovni prostornini, tipu motorja in nenazadnje tudi po največji moči.

Prav zaradi zgoraj omenjenega bo zanimivo videti, kako bodo ta motocikel sprejeli kupci, glede na ostale tri člane svoje družine lahko namreč pričakujemo ceno okrog 14-ih tisočakov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol