Premiera: Yamaha E01 - električni ekvivalent modelu NMax 125

Premiera: Yamaha E01 - električni ekvivalent modelu NMax 125 (foto: yamaha)
yamaha

Yamaha je le nekaj dni po uradnem lansiranju električnega modela Neo's, premierno predstavila tudi serijsko različico električnega ekvivalenta priljubljenemu Nmax-u 125.

Če je Yamaha Neo's tisti skuter, ki je vskočil v pravkar upokojeni Yamahin razred 50-kubičnih skuterjev, potem bo E01 to vlogo opravljal v razredu 125. Seveda s pomočjo elektrike.

Od koncepta, ki ga je Yamaha predstavila na tokijskem salonu leta 2019, do skorajšnjega začetka serijske proizvodnje so minila tri leta, že čez tri tedne pa bo E01 na voljo sprva japonskim kupcem, še letos pa tudi na trgih Evrope in Severne Amerike.

Podobno, kot pri manjšem Neo's bo silhueta in podoba modela E01 zelo spominjala na bencinskega NMax-a, moč elektro motorja pa znaša 8,1 kW (11 'konjev'). V primerjavi z bencinskim dvojčkom je moči za odtenek manj, a je zaradi učinkovetejšega prenosa živahnost skuterja primerjljiva. Doseg skuterja s polno baterijo znaša 100 kilometrov, lastnik pa bo lahko izbiral med tremi načini polnjena baterije; hitro polnjenje, normalno polnjene in 'prenosno' polnjenje pri katerem se baterija vzame iz skuterja in odnese s seboj v stanovanje ali na delovno mesto.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja