Prenovljena dvojčka - Aprilia RS125 in Aprilia Tuono 125

Aprilia je spet poskrbela, da se imajo najmlajši motoristi spet česa veseliti. Pripravila je namreč prenovljena dvojčka iz razreda 125-kubičnih centimetrov.

Po novem bo na voljo celo quickshifter.

Nove italijanske 125-ice se bodo od prejšnjih modelov razlikovale po nekoliko bolj ostrih linijah prednjih žarometov v LED izvedbi, intergriranih smerokazih in platiščih, ki so izdelana po vzoru večjega  660.

Popolnoma nov bo tudi zaslon, ki bo za doplačilo omogočal tudi povezljivost z mobilnim telefonom. Motorji bodo seveda še čistejši, deležni pa so bili sprememb v glavi motorja ter na sesalnem in izpušnem sistemu. Motor ohranja zakonsko dovoljenih 15 'konjev', ki pa jih za razliko od prej doseže pri 10.000 vrtljajih (prej pri 11.000).

Nespremenjena ostaja masa motociklov, oba tehtata 144 kilogramov, pri tem pa ima Tuono novo krmilo, ki je za 18 milimetrov višje. Oba bosta opremljena tudi z najnaprednejšim ABS-om v kategoriji, gre pa za Boschev sistem, ki pri zaviranju omogoča tudi nadzor nad dvigom zadnjega kolesa.

Vsi Tuoni in RS-ke bodo izdelane v Italiji. Tuono bo na voljo v treh barvnih kombinacijah, športnejši RS pa v dveh, bo pa pri slednjem prvič v razredu mogoče doplačati tudi za quickshifter.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja