Pri HD kljub padcu prodaje nobene panike. Napovedujejo 50 novih modelov.

Pri HD kljub padcu prodaje nobene panike. Napovedujejo 50 novih modelov.

Ameriški Harley Davidson je v lanskem letu zabeležil precejšnji padec prodaje. Prodali so 262.000 motociklov, kar predstavlja 8-odstotni padec.

Vendar v Millwaukee-ju zaradi tega ne zganjajo pretirane panike, saj imajo načrte, s katerimi padanje prodaje ne bo postal trend, pač pa samo manj prijeten spomin.

Kot pravijo pri HD je v salonih prodajalcev ostalo lepo število Harleyjev letnika 2016, vendar je to del načrta, saj bo v letu 2017 pošiljanje novih motociklov v salone nekoliko manj obsežno kot v prejšnjih letih. Pri HD se namreč pripravljajo na novo modelno ofenzivo, ki bo presegla celo tisto iz leta 2014, ki z osmimi novimi modeli velja za največjo v zgodvini te tovarne.

V petih letih naj bi tako na trg lansirali kar 50 novih modelov. O tem, kakšni naj bi bili, ni veliko govora, domnevamo pa, da bo šlo za temeljitejše osvežitve obstoječih modelov in nekaj povsem svežih.

Harley Davidson ne skriva dejstva, da so njihova nova tarča tudi mlajši kupci, za njih je namreč že v letu 2015 pripravil dva nova modela, intenzivno pa razvijajo tudi nov, ne boste verjeli, električni motocikel.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"