Prihaja Honda ADV 300

Po tem, ko je Honda z modelom X-ADV poskrbela za prodajno uspešnico, se bo na jesenskem sejmu EICMA prvič predstavil tudi manjši ADV 300.

20. 8. 2019

Honda X-ADV je nekoliko premešala ustaljene ritme na lestvicah najbolj prodajnih motociklov (pri nas je situacija sicer nekoliko drugačna), v obodboju od januarja do septembra 2018 pa je v Italiji celo presegla prodajo sicer najbolj prodajanega bavarskega GS-a, skupno pa se je v letu 2018 uvrstila na skupno sedmo mesto v Evropi.

Vendar X-ADV ni edini tovrstni skuter, ki prihaja iz Hondinih proizvodnih trakov. Pred kratkim so namreč zagnali proizvodnjo podobnega 150-kubičnega modela, ki pa je na voljo samo na azijskem tržišču. Z ozirom na to, da bi morala biti 150-kubična različica za evropske kupce vendarle nekoliko premalo zmogljiva, pa so se odločili, da ponudbo tega 'adventure' skuterja razširijo tudi v kategorijo srednje velikih skuterjev. Motor bo najverjetneje posodil model Forza, ki je preverjeno povsem dovolj živahen in hkrati varčen. Ker bo ADV 300 po napovedih opremljen podobno kot večji X-ADV 750, torej ni dvoma, da se bo razredu 300-kubičnih premijskih skuterjev, pridružil še en zanimiv član.

(na fotografiji:  Honda X ADV 750)