Prihaja nova Yamaha R7, vendar z dvovaljnim motorjem!

Prihaja nova Yamaha R7, vendar z dvovaljnim motorjem! (foto: yamaha press)
yamaha press

Kot kaže se bo Yamahini floti kmalu pridružil še nov športen motocikel, ki bo nosil pomenjljivo oznako R7.

Že nekaj časa se po tihem govori, da naj bi Yamaha kupcem ponudila motocikel, ki bi zapolnil praznino, ki je nastala v srednji kategoriji športnikov po slovesu štirivaljnega modela R6.

Da se v tem segmentu športnih motociklov vendarle nekaj dogaja nenazadnje dokazuje Aprilia s svojim tehnološko naprednim RS 660, zato odločitev Yamahe niti ni posebej presenetljiva. Pred kratkim je Yamaha objavila video, ki sam po sebi sicer ne razkirava veliko, vseeno pa lahko sodeč po zvoku motorja predvidevamo, da bo novi športnik temeljil na modelu MT-07, seveda z nekaj ergonomskimi in ciklističnimi prilagoditvami in seveda s športnim oklepom.

Yamahin dvovaljnik v osnovi razvije solidnih 74 'konjev', v njem pa je gotovo dovolj rezerve, da bi se športna različica MT-07 zelo približala italijanski konkurenci in seveda tudi Hondi CB650R. V primeru, da moč ostane enaka, pa bi glavnega Yamahinega tekmeca predstavljal Kawasaki Ninja 650. Vsekakor lahko še pred pričetkom poletja pričakujemo bolj podrobne in eksplicitne najave prihajajočega modela.

Na sliki:

Yamaha R6

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol