Pssst! Avstrijci za prehrupne motocikle zapirajo nekatere prelaze. Preveri, za katere.

Pssst!  Avstrijci za prehrupne motocikle zapirajo nekatere prelaze. Preveri, za katere.

Naši severni sosedje so se odločili, da bodo z 10. junijem na Tirolskem zaprli nekatere odseke cest, predvsem tiste, kjer prelepe ceste voznike popeljejo čez cestne prelaze. A prepoved ne velja za vse, le za nekatere preglasne motoriste.

Torej, ne bodite presenečeni, če boste morali pred kakšnim prelazom obrniti, saj vam lahko v nasprotnem primeru avstrijski policisti za neupoštevanje prepovedi zaračunajo 220 evrov kazni.

Merilo za določitev glasnosti pa ne bo dejanski hrup, ki ga vaš motocikel povzroča, pač pa podatki o glasnosti, ki so vpisani v homologacijskem kartončku.

Prepoved velja za motocikle, ki po tehničnih podatkih presegajo raven hrupa 95 decibelov. Seznam teh motociklov sploh ni kratek, večinoma pa gre za Aprilie (Tuono, RSV4), Ducatije (Hypermotard SP, Multistrada 1260, Diavel, SuperSport), marsikaterega Harley-Davidsona, KTM-a in seveda tudi motocikle drugih znamk s predelanimi izpušnimi sistemi. Na seznam prepovedanih se uvršča tudi BMW S1000 RR.

Proti temu zakonu, ki več kot očitno šikanira motoriste (avtomobili in druga vozila bodo po dolinah in med vršaci lahko vozili še naprej, ne glede na glasnost), so se že aktivirali številna motoristična združenja, tako iz Avstrije, kot tudi sosednje Nemčije.

O tem, kako se bo zgodba o odločitvi lokalnih oblasti avstrijske pokrajine razrešila, bomo poročali takoj ko bo kaj novega.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol