S Scramblerjem čez Afriko

Španska motoristka Alicia Sornosa je s svojim Ducatijem Scramblerjem prepotovala 15 tisoč kilometrov iz Etiopije do skrajnega juga Afrike.

Še ena, ki se pač rada vozi, si misli marsikdo, a Alicia je na poti obiskala tudi številne zanimivosti in o svojih doživetjih pripravila odličen potopis, za katerega je prejela špansko kraljevo nagrado The Journey of the Year 2018.

Alicia je na poti zbrala tudi pet tisoč evrov, ki jih bo namenila dobrodelni organizaciji, ki deluje na področju Afrike.

Za prečkanje Afrike je Alicia izbrala Ducatija Scramblerja Urban Enduro, podvig pa je začela v Adis Abebi, prevozila dobršen del Etiopije, prečkala Tanzanijo, Malavi, Mozambik, Lesoto in pot končala v Cape Townu.


Na poti je popotnica ovekovečila svetle in temne strani črnega kontinenta, potopis pa je v Španiji doživel velik odziv, zaradi česar je tudi prejela omenjeno nagrado. Na poti ji je prav tako s Scramblerjem, vendar modelom Desert Sled, delal še en veliki španski popotnik, Polo Arnaiz, oba Ducatija pa sta celotno potovanje, z izjemo nekaj predrtih gum, preživela brez kakršnihkoli okvar in težav.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"