Samo 800 jih bo! MV Agusta je pripravila nov 'RC' trojček, dodan je tudi Akrapovič

Pri MV Agusta ne počivajo in kot smo pri njih navajeni, tradicionalno razvajajo kupce z omejenimi serijami motociklov. Tokrat je na vrsto prišel trojček modelov, ki jih poganja 798-kubični trivaljnik.

Samo 800 jih bo! MV Agusta je pripravila nov 'RC' trojček, dodan je tudi Akrapovič (foto: mv agusta) mv agusta
22. 7. 2022

Modeli F3, Dragster iin Turismo Veloce bodo tako nekaj časa, oziroma do razprodaje, ki pa gotovo ne bo trajala dolgo, na voljo v različici RC. Pri MV Agusti ta kratica pomeni 'Reparto Corse', praviloma pa so motocikli s to oznako okrašeni s posebno trobarvno grafiko, seveda vselej z uradnimi dirkaškimi barvami znamke.

V Vareseu so se odločili, da bodo tokrat izdelali le 200 modelov F3, različici Dragster in Turismo Veloce, pa bosta izdalana v 300 primerkih. Tokratna serija bo prepoznavna tudi po posebnem črno-rdečem sedežu. Model F3 bo mogoče nadgraditi tudi z dirkaškim kitom, v katerem bo poleg karbonskih dodatkov prisoten tudi Akrapovičev izpušni sistem, ki v kombinaciji z dirkaško motorno mapo moč motorja iz standardnih 145 poveča na kar 153 'konjev'.

Dodaten 'performance' kit bo na voljo tudi za Dragsterja, ki bo opremljen z avtomatskom sklopko SCS, namesto Akrapoviča pa bo v tem kitu dodan izpušni sistem SC Project.