Samo 800 jih bo! MV Agusta je pripravila nov 'RC' trojček, dodan je tudi Akrapovič

Samo 800 jih bo! MV Agusta je pripravila nov 'RC' trojček, dodan je tudi Akrapovič (foto: mv agusta)
mv agusta

Pri MV Agusta ne počivajo in kot smo pri njih navajeni, tradicionalno razvajajo kupce z omejenimi serijami motociklov. Tokrat je na vrsto prišel trojček modelov, ki jih poganja 798-kubični trivaljnik.

Modeli F3, Dragster iin Turismo Veloce bodo tako nekaj časa, oziroma do razprodaje, ki pa gotovo ne bo trajala dolgo, na voljo v različici RC. Pri MV Agusti ta kratica pomeni 'Reparto Corse', praviloma pa so motocikli s to oznako okrašeni s posebno trobarvno grafiko, seveda vselej z uradnimi dirkaškimi barvami znamke.

V Vareseu so se odločili, da bodo tokrat izdelali le 200 modelov F3, različici Dragster in Turismo Veloce, pa bosta izdalana v 300 primerkih. Tokratna serija bo prepoznavna tudi po posebnem črno-rdečem sedežu. Model F3 bo mogoče nadgraditi tudi z dirkaškim kitom, v katerem bo poleg karbonskih dodatkov prisoten tudi Akrapovičev izpušni sistem, ki v kombinaciji z dirkaško motorno mapo moč motorja iz standardnih 145 poveča na kar 153 'konjev'.

Dodaten 'performance' kit bo na voljo tudi za Dragsterja, ki bo opremljen z avtomatskom sklopko SCS, namesto Akrapoviča pa bo v tem kitu dodan izpušni sistem SC Project.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol