Še dve Hondini novosti za leto 2010

Honda je danes v okviru svoje virtualne tiskovne konference prestavila še dve novosti, ki bosta v prodajne salone zapeljali v prihodnji sezoni. Prva je simpatični skuter PCX125, druga pa CBF 1000 F.

PCX 125 bo v naše prodajne salone zapeljal predvidoma v mesecu aprilu 2010. Mestni skuter si bo mehaniko najverjetneje delil z modelom S-Wing 125, kar pomeni, da bo za zmes zraka in goriva skrbel sodoben vbrizg goriva. Obetavna je tudi pričakovana maloprodajna cena okrog 2.900, 00 EUR, kar se za zanimivo in ekonomično prevozno sredstvo ne zdi pretirano.

V prodajne salone pa že v Februarju prihaja športnejša verzija modela 1000 CBF. Prodajno izjemno uspešna litrska 'cebeefka' bo se seveda ne poslavlja in ostaja v prodajni paleti, nova CBF 1000 F pa tako predstavlja dodatno ponudbo za nekoliko zahtevnejše nezahtevneže. Športnejša CBF 1000 F bo zmogla razviti okrog 110 konjev na voljo pa bo v štirih različnih barvah, v črni, srebrni, rumeni in beli barvi. Analogne merilnike bo zamenjala sodobna in futuristično oblikovana digitalna armatuna plošča, merilnik vrtljajev pa ostaja klasičen.

Namesto dveh bo po novem izpušni lonec le eden, na desni strani, nekoliko spremenjen pa je tudi poloklep in maska na prednjem delu. S ceno, ki bo okrog 20% višja od navadne CBF-ke, torej okrog 11 tisočakov za model z ABS-om pa bo še naprej cenovno konkurenčna.

Poleg omenjenih novosti je danes Honda napovedala tudi nove barvne kombinacije za modela Transalp in 125 kubično CBF-ko.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol