Še dve novi različici Yamahe Tenere 700 - kaj so pripravili tokrat?

Trem različicam Yamahe Tenere 700 se letos pridružujeta še dve. Tako bosta poleg osnovnega modela, bogatejšega Rally Edition in pustolovskega World Raid, na voljo še modela Explore Edition in Extreme Edition. In kaj to pomeni?

Zdi se, da je z modeloma Extreme in Explore Yamaha neprodušno zaprla prav vse tržne niše v tem segmentu. Zato bo različica Explore Edition namenjena tistim, ki jih v prvi vrsti zanimajo dolga potovanja. S spremembami vzmetenja, ki ga dobavlja KYB in ima pri tem modelu za 20-mm krajši hod, se bo ta model med vsemi petimi različicami najbolje znašel na asfaltu in bo zaradi večjega vetrobrana tudi najbolj primeren za visoke asfaltne hitrosti. Serijsko bo opremljen s quickshifterjem in nosilcem bočnih kovčkov.

Različica Extrem Edition pa je pravzaprav obrnjena slika modela Explore. Pri njej so namreč hode vzmetenja podaljšali in so sedaj izenačeni s tistimi na modelu World Raid (230/220mm). Namenjen bo torej tistim, ki si želijo več off road potenciala, vseeno pa ne rabijo tako zelo ekstremnega motocikla kot je World Raid. Pri modelu Extreme Edition bo želja po brezpotjih poudarjena tudi z visokim sprednjim blatnikom ter stopalkami za noge, ki bodo izdelane iz titana. Debeleje bo oblazinjen tudi sedež.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja