Se še spomnite Honde Hornet? Takole bo izgledala njena naslednica

Se še spomnite Honde Hornet? Takole bo izgledala njena naslednica (foto: honda)
honda

Gotovo se mnogi še vedno zelo dobro spominjate Honde Hornet. Motocikel, ki je vsekakor zaznamoval razred slečenih motociklov bo kot kaže kmalu zaživel v novi reinkarnaciji.

Honda Hornet je sicer zaživela v številnih različicah in v praktično vseh velikostnih razredih, a tista, ki se je verjetno najbolj spominjate je model 900 iz začetka tisočletja.

No, kot kaže pri Hondi niso pozabili na to slavno ime, saj so iz njihovega oblikovalskega centra prišle skice novega modela, ki naj bi dobil slavno ime Hornet. Naj povemo, da je evropski razvojni center tisti, ki je v zadnjih nekaj letih odigral ključno vlogo pri Hondinih najbolj priljubljenih modelih. Med te sodijo Africa Twin, X-ADV, ADV 350, CB650R in še nekateri drugi.

Kaj točno si lahko obetamo od nove Honde Hornet za zdaj ostaja skrivnost, a sodeč po skicah bi jo moral poganjati njihov hišni štirivaljnik, kar verjetno pomeni, da si lahko obetamo tehniko iz modela CB1000R. Vsaj glede na osnovne ostre športne linije gre sklepati, da bo zadeva bolj kot ne namenjena samo vozniku, zagotovo pa kot prednje vilice ne bo tako zelo čopersko položen.

Ni kaj, začetek poletja je vsekakor zelo blizu saj je to tradicionalno čas, ko iz tovarn 'pobegnejo' razne skice, ki nemalokrat napovejo, kaj bo prinesla motoristična jesen in prihodnja sezona.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja