Še več ostrine za Yamaho XMax 125 in 300

28. 10. 2022 | Matjaž Tomažič
Deli

Yamaha je za sezono 2023 precej temeljito spremenila zunanjo podobo njihovega priljubljenega skuterja XMax, dodali pa so tudi nekaj nepogrešljivih novosti.

S prihodnjo sezono bosta Yamahi XMax s 125 in 300-kubičnim motorjem obe na voljo tudi v različici Tech MAX, ki jima prinaša moderen TFT zaslon z Garminovo navigacijo preko pametnega telefona. S pametnimi napravami bosta povezljivi tudi v osnovnih različicah, ki so prav tako dobile nov zaslon, vendar v LCD tehnologiji.

Spremenili so tudi obliko sprednjega dela sedeža, ki je zdaj za malenkost ožji, kar pomeni, da bodo tla lažje dosegli tudi majhni motoristi in motoristke. Tehnična osnova, torej motor, vzmetenje, zavore in vse ostalo pa ostaja nespremenjeno.

Poleg sprememb v samem voznikovem kokpitu pa so temeljito spremenili tudi zunanjo podobo. Ta je zdaj še bolj izrazito ostra, saj ima povsem nov oklep še bolj ostre in zašiljene robove. Nova je tudi razsvetljava, ki je seveda v celoti LED. Serijsko bo dodan tudi brezkontaktni ključ ter sistem proti zdrsu pogonskega kolesa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja