Še več športnega duha in prestiža - Ducati Monster SP

Ducati Monster je od modelnega leta 2021 radikalno drugačen od svojih predhodnikov, z modelnim letom 2023 pa bo na voljo tudi v različici SP. Ta prinaša še več športnosti in prestiža.

Čeprav je Ducati v zadnjem desetletju precej razširil svojo ponudbo model Monster ostaja eden izmed njihovih najpomembnejših modelov. Ponudba Monstrov se je v sezoni 2021 s prihodom popolnoma novega modela, ki ima aluminijast okvir, zmanjšala, saj je na sceno ponovno stopil brutalni Streetfighter z V4 oziroma V2 motorjem.

Vseeno pa je Ducati za ljubitelje modela Monster pripravil različico SP. Ta prinaša Termingnonijev izpušni sistem, Ohlinsovo vzmetenje, zmogljivejši zavorni paket Brembo iz serije Stylema, amortizer krmila, akumulator pa je zamenjala litij-ionska baterija. Z vsemi modifikacijami je različica SP od standardnega modela lažja za 2 kilograma, Monster SP pa tako pripravljen za vožnjo tehta 186 kilogramov.

Monster SP bo prepoznaven tudi od daleč, saj njegove grafike spominjajo na MotoGP dirkalnik, sedež je obarvan v rdečo barvo, medtem ko bo za zadnji sedež serijsko dodan tudi pokrov. Za model SP so nekoliko spremenili tudi elektroniko, pri kateri so vozni programi prilagojeni bolj športni vožnji, dodana pa je tudi nova mapa za vožnjo v dežju.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol