Shoei Neotec 3 - z dvojno homologacijo in dodelanim dizajnom

Shoei predstavlja novo, tretjo generacijo priljubljene preklopne čelade, o kateri se je dober glas razširil zaradi udobja in odlične aerodinamike.

Shoeijev 'best seller' v razredu 'flip up' čelad se bo tudi v tretji generaciji pohvalil z dvojno homologacijo, kar pomeni, da boste to čelado lahko uporabljali tako z zaprtim, kot tudi odprtim preklopnim delom (jet čelada).

V primerjavi z drugo generacijo so dodelali zunanji dizajn in spremenilo obliko notranjih blazinic, zaradi katerih bo prileganje k obrazu še boljše kot doslej. Nov je tudi 3D vizir (CNS-3C) s sredinskim mehanizmom zaklepanja in izredno širokim kotom pogleda, po navedbah Shoeija pa je tesnenje optimalno oziroma najboljše v tem razredu čelad.

 

Čelade Neotec 3 so pripravljene tudi za vgradnjo komunikacijskega interkoma Sena SRL3 (Shoei Rider Link 3), notranjost čelade je seveda pralna, na novo pa so razvili tudi prezračevalni sistem z odstranjljivim filtrom, ki sicer prepričuje, da bi insekti uspeli priti v notranjost čelade. Nov ventilacijski sistem ima štiri vhode za zrak na sprednjem delu in dva izhoda na zadnjem delu.

Čelada bo na voljo v šestih velikostih (XS do XXL), školjka čelade pa bo na voljo v treh različnih velikostih. Čelada Shoei Neotec bo na prodajne police prispela že letos, cene pa se bi morale začeti pri približno 650 evrih (odvisno od barve in grafike).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol