Shoei Neotec 3 - z dvojno homologacijo in dodelanim dizajnom

Shoei predstavlja novo, tretjo generacijo priljubljene preklopne čelade, o kateri se je dober glas razširil zaradi udobja in odlične aerodinamike.

Shoei Neotec 3 - z dvojno homologacijo in dodelanim dizajnom (foto: shoei) shoei
5. 9. 2023

Shoeijev 'best seller' v razredu 'flip up' čelad se bo tudi v tretji generaciji pohvalil z dvojno homologacijo, kar pomeni, da boste to čelado lahko uporabljali tako z zaprtim, kot tudi odprtim preklopnim delom (jet čelada).

V primerjavi z drugo generacijo so dodelali zunanji dizajn in spremenilo obliko notranjih blazinic, zaradi katerih bo prileganje k obrazu še boljše kot doslej. Nov je tudi 3D vizir (CNS-3C) s sredinskim mehanizmom zaklepanja in izredno širokim kotom pogleda, po navedbah Shoeija pa je tesnenje optimalno oziroma najboljše v tem razredu čelad.

 

Čelade Neotec 3 so pripravljene tudi za vgradnjo komunikacijskega interkoma Sena SRL3 (Shoei Rider Link 3), notranjost čelade je seveda pralna, na novo pa so razvili tudi prezračevalni sistem z odstranjljivim filtrom, ki sicer prepričuje, da bi insekti uspeli priti v notranjost čelade. Nov ventilacijski sistem ima štiri vhode za zrak na sprednjem delu in dva izhoda na zadnjem delu.

Čelada bo na voljo v šestih velikostih (XS do XXL), školjka čelade pa bo na voljo v treh različnih velikostih. Čelada Shoei Neotec bo na prodajne police prispela že letos, cene pa se bi morale začeti pri približno 650 evrih (odvisno od barve in grafike).