Skoraj za dirkanje. KTM RC390 R

Pri KTM-u so pripravili zelo vročo novost, ki pa bo na voljo v samo 500 primerkih.

Za vse tiste mladeniče, ki jim navadni KTM RC390 ni dovolj, so kot je zapisano v uvodu pripravili različico R. Gre za limitirano serijo motociklov s cestno homologacijo, zanjo pa je na voljo tudi dirkaški kit.

Vendar ne računajte na velik prirastek moči in boljše zmogljivosti. Dodalava na podlagi katere si RC390 prislužil žlahtni R, vsebuje nastavljivo WP vzmetenje, bolj dirkalno krmilo, ter sklopljive ročice zavorne in sklopke, ki se ob morebitnem padcu preprosto zložijo in ostanejo nepoškodovane. Motor je sicer pridobil, vendar so dodelave vplivale predvsem na širše območje največje moči in navora.

Za dirkače pa je na voljo tudi dirkaški kit SSP300, ki je z ustrezno dirkaško homologacijo kot nalašč, da svoj cestni RC v hipu spremenite v dirkalnik. Kompleten kit vsebuje več kot 230 kosov (no, na seznamu se najde tudi kakšen vijak in podložka), pomembnejši kosi pa so gotovo Akrapovičev izpušni sistem, dirkaška motorna elektronika, protizdrsna sklopka, quickshifter, različne možnosti razmerij prenosa, izboljšan hladilni sistem, dodatna lahka platišča in komplet plastik oklepa. Na prodaj bo le 50 takšnih kompletov letno, cena pa se giblje okrog 15.000 evrov.

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja