Slovenska policija bo 'zaposlila' 22 trikolesnikov, dobila pa bo tudi 3 Moto Guzzije

11. 12. 2022 | Matjaž Tomažič
Deli

Slovenska Policija bo v svojo floto kmalu dobila motorizirane okrepitve. In kaj so si izbrali?

Da je Piaggio MP3 zaradi svoje stabilnosti, varnosti, prostornosti, zanesljivosti in živahnosti priljubljen med skuteristi, dokazujejo številni primerki, ki so prisotni na naših cestah. Še posebej pa omenjene lastnosti cenijo tisti, ki vse to potrebujejo pri svojem delu. Tako je Piaggio MP3 v številnih evropskih mestih že leta dolgo prisoten v vrstah policistov, reševalcev, gasilcev, pripadnikov civilne zaščite in še marsikje drugje.

Pri nas smo 'uniformiran' Piaggiov MP3 doslej videveli v službi ljubljanskega mestnega redarstva, kmalu pa jih bomo videvali tudi v policijskih uniformah. Slovenska Policija se je namreč odločila za nakup 22-ih Piaggiov MP3 530 HPE. Glede na to, da je kot skuter ta model doma predvsem v mestu in njegovi okolici, lahko torej pričakujemo, da bodo v imenu zagotavljanja reda na cesti odslej na nas prežali tudi policisti na skuterjih. Ker vemo, kako okreten in hiter je lahko MP3 si lahko motoristi, skuteristi in mopedisti (pa tudi tisti na kolesih in skirojih) le želimo, da bodo policisti do nas, ko nas bodo ujeli pri prebijanju skozi mestno gnečo, do nas prizanesljivi.

Poleg trikolesnikov pa se bodo policijskim vrstam pridružili tudi trije motocikli znamke Moto Guzzi. Razumljivo je, da so policisti izbrali model V85 TT. Tisti najstarejši motoristi boste v tej odločitvi videli tudi nekaj nostalgije, saj boste na cestah po dolgih desetletjih spet videvali policijske Moto Guzzije. Motocikli znamke Moto Guzzi so bili namreč zelo dobro zastopani v flotah nekdanje jugoslovanske in slovenske Milice.

Glede na predvideno vrednost tokratne nabave, ki naj bi znašala okrog 400.000 evrov, bodo MP3-ji in Guzziji do policistov prišli opremljeni s specialno dodatno opremo, ki jo bo specificiral naročnik. Po hitri kalkulaciji bo skupna vrednost te opreme znašala okrog 50.000 evrov oziroma okrog 2.000 evrov na posamezen skuter oziroma motocikel.

O tem, kakšna bo natančna grafična podoba policijskih Piaggiov in Moto Guzzijev za zdaj še ni informacij oziroma fotografij, zato vam lahko zgolj za občutek pokažemo sliko MP3-ja v uniformi italijanskega Rdečega križa.

Za tokratno izbiro svojih vozil lahko iz našega motociklističnega uredništva slovenski Policiji čestitamo, fantom in dekletom pa zaželimo srečno vožnjo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja