Suzuki GSX-S 1000 GT - močan, atraktivevn in dostopen

Vsi tisti, ki smo si Suzukijev model GSX-S 1000 F zapomnili po odličnem razmerju med močjo in ceno, bomo gotovo navdušeni tudi nad njegovim naslednikom - GSX-S 1000 GT.

To, da so Suzukijevi štirivaljni litrski motocikli 'genetsko' tesno povezani s športom je seveda stalnica in pri novem GSX-S 1000 GT ni prav nič drugače. Nedavno predstavljeni naked GSX-S 1000 je nakazal, da bo pri Suzukiju zavel nov veter tudi na področju ciklistike in vseh aktualnih elektronskih in tehničnih rešitev. S športno potovalnim GT-jem si tako delita nov aluminijast okvir in nastavljivo vzemetenje znamke Showa, enak pa je tudi štrivaljni motor, ki razvije bogatih in preverjeno zelo živahnih 111 kW oziroma 152 'konjev'.

Suzuki GSX-S 1000 GT je tako v svojem razredu med najmočnješimi, kot kaže pa bo glede na najavljeno ceno pod 15.000 eur tudi med najbolj dostopnimi motocikli iz tega razreda, sploh ob dejstvu, da bo že v osnovi opremljen s precej bogatim elektronskim paketom, barvnim TFT zaslonom in tudi drugo opremo. Na slovenski trg po prvih informacijah pride še letos.

Tule si lahko ogledate kratek video: 

V primerjavi s svojim predhodnikom novi GSX-S 1000 GT ne bo samo modernejši, pač pa tudi na pogled prinaša radikalne spremembe. Futuristično ukrojeni oklep in zašiljen nos in dvojni LED žaromet vas bosta verjetno vsaj malce spomnila agresivno podobo belega morskega psa, kot pravijo pri Suzukiju pa se za tem atraktivnim videzom skrivajo tudi številne izboljšave na področju ergonomije in aerodinamike. V primerjavi s slečenim bratom je nekoliko spremenjen tudi zadek s povečano nosilnostjo in možnostjo vgradnje nosilcev za bočne kovčke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja