Suzuki V-Strom 1050 - model XT odhaja v pokoj, prihaja pa še robustnejši DE

Suzuki je predstavil prenovljenega velikega V-Stroma. Motocikel, ki stoji na prestolu razmerja med vloženim in dobljenim, je tako postal še boljši in sodobnejši.

Suzuki V-Strom se je na trgu pojavil leta 2003 in od takrat sta se v bistvu zvrstili le dve generaciji tega modela. Aktualna, druga generacija je na trgu dobra tri leta, zato je nastopil čas za posodobitev.

Tokratna evolucija modela prinaša spremembo v ponudbi, saj se robustnejši in bolj pustolovski model XT poslavlja. Namesto njega bo odslej na voljo model z oznako DE, ki bo imel prav tako platišča z žičnatimi naperami, sprednje kolo pa bo namesto 19 zdaj merilo 21 palcev. Sprememb je bilo deležno tudi vzmetenje, ki ima odslej nekaj več delovnega hoda, krmilo je širše, vetrobran manjši, ima nov sedež, za piko na i pa je dodana še nova mapa motorja z oznako G (gravel).

Sprememb je deležen tudi osnovni model, ki bo v letu 2023 bogatejši za barvni zaslon TFT, dvosmerno prestavljaje brez sklopke (quickshifter) in novo elektroniko, ki bo upoštevala tudi nagib motocikla.

Motor Suzukija V-Strom velja za enega najbolj pristnih in izvrstnih strojev, kar jih ponuja motoristična industrija, poleg zmogljivosti, navora in trdoživosti pa ga bo po novem odlikovala tudi tehnična posebnost. Imel bo namreč votle izpušne ventile, v katerih je tekoči natrij, zaradi česar se bolje odvaja prekomerna vročina s sedežev ventilov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja