To je triperesna deteljica novosti MV Aguste

4. 11. 2019 | Jure Šujica
Deli

Vsi trije motocikli nove družine Rosso se bodo predstavili na letošnjem salonu EICMA.

Za butično italijansko znamko motociklov MV Agusta je razburljivo, predvsem pa plodno leto. Nenazadnje so v minulih mesecih predstavili kar nekaj izredno zanimivih motociklov, med katerimi je nujno potrebno omeniti retro naravnanega Superveloce 800 Serie Oro in pa slečenega Brutale 1000 Oro. Medtem, ko je bil prvi v trenutku razprodan, pa drugi šele počasi prihaja na trg – pa čeprav smo si ga v Sloveniji med prvimi na svetu ogledali že marca. Mimogrede, gre za 'stroj' s preko 150 kilovati moči, ki si srce deli s Superbike repliko Brutale 1000 RR.

Tako kot leta 2018, pa bo – morda tudi po zaslugi novega lastnika in dodatnih finančnih sredstev, ki jih prinaša podjetje Loncin Moto LTD – veliko novosti na skorajšnjem motociklističnem salonu EICMA, s prihodnjim letom pa še salonih moč videti kar tri novosti, združene v paleti Rosso Range. Ta bo pomenila vstopno izvedo v posamezne razrede, posledično pa bo tudi moč motociklov iz 110 znižana na 81 kilovatov.

Vse tri novosti bodo temeljile na enakem, že znanem 800-kubičnem agregatu. Omenjenemu Brutale 1000 Oro se bo tako pridružila še manjša izvedba Brutale 800, hkrati pa bo barve slečenih motociklov zastopal tudi model Dragster 800. Tretja novost, namenjena predvsem ljubiteljem bolj umirjene in pokončne drže ter premagovanju dolgih razdalj je Turismo Veloce 800.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"