To je novi Triumph Bonneville Bobber s kar 150 dodatki

15. 12. 2016 | Matjaž Tomažič
Deli

Vsekakor je treba priznati, da je Triumph s predstavitvijo modela Bonneville Bobber pokazal veliko mero drznosti.

Posebnost sicer po zasnovi in z vidika pogonske tehnike povsem standardnega Bonnevilla je zadek. Triumph je praktično sto let staro zasnovo zadnjega vpetja kolesa domiselno združil s sodobnim znanjem, ter tako navdušil tudi tiste najbolj 'hard core' privržence retro motociklov.

Ker pa je Bonneville Bobber kljub svojemu odstopanju od standardnih klasikov še nekoliko bolj poseben, se pri Triumphu zavedajo, da bo le malokateri Bobber ostal tak, kot bo zapeljal iz tovarne. Zato ...

150 dodatkov, dva standardna paketa, še in še kombinacij

Na dolgem spisku dodatne opreme, oblačil in kozmetičnih dodatkov si bodo kupci lahko izbrali praktično vse, kar si lahko zamislite. Tudi različne izpušne sisteme, LED žaromete in podobno opremo. Za tiste, ki so nekoliko manj kreativni, pa so pripravili tudi dva inspiracijska kompleta opreme, ki med drugim vsebujeta:

Quarter Mile Bobber ima posebno krmilo, črne izpušne lonce, črne pokrove glave motorja, črne sesalne cevi, usnjen sedež, gumijaste ročice na krmilu, kratek prednji blatnik in številne manjše kozmetične dodatke.

Old School Bobberta nekoliko bolj filmsko navdahnjen komplet pa zajema visoko krmilo (ape hanger), izpušne lonce iz poliranega kroma, kratek blatnik, torbo za prtljago, usnjen sedež in nabor drugih manjših kozmetičnih dodatkov.

Znana je tudi informativna cena za Bonneville Bobber, ki naj bi se gibala okrog 14.000 evrov. Za zgoraj omenjena kompleta opreme pa bo potrebno odšteti še slaba dva tisočaka.

Matjaž Tomažič
foto: Triumph

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja