Triumph Rocket III na poti v razred 'power kruzerjev'

24. 12. 2018 | Matjaž Tomažič
Deli
Triumph Rocket III na poti v razred 'power kruzerjev'

Iz Triumpha so 'pobegnile' novice, da naj bi se še letos na trgu pojavil povsem nov Rocket III.

Vseeno pa Triumpha, kadar govorimo o uresničevanju svojih namigov ali napovedi, ne poznamo kot najzanesljivejšega proizvajala. Uradnih pojasnil v zvezi z zadnjimi namigovanji tovarna še ni posredovala. Konec oktobra so se namreč na spletu pojavile skice posodobljenega Rocketa, ki se je od zdaj znanega modela (ta se je sicer začasno umaknil zaradi standarda Euro4), v marsičem razlikuje.

Za začetek so tu enojne zadnje vilice, sodobna lita platišča, športne cestne pnevmatike in sprednje vilice USD. A bolj kot to nas je zanimal podatek o največji moči novega trivaljnika, ki v svetu motociklov velja za skorajda 'tovornjaškega'. Če so obstoječi Rocketi, ki jih poganja 2,3-litrski trivaljnik, sposobni razviti le dobrih 110 'konjev' in strašnih 200 njutonmetrov navora, naj bi novi Rocket iz 2,5 litra prostornine iztisnil okroglih 180 'konjev'.

S tem pa se Rocket ne bi samo pridružil ligi najmočnejših maksi kruzerjev, ampak bi, da bi se lahko kosal s takšno konjenico, postal povsem drug motocikel. Ta skorajda 'klasični' motocikel se torej, če gre verjeti govoricam, pripravlja na obsežno tehnično, oblikovalsko in idejno revolucijo.

Skice novinca so z vidika avtorskih pravic sporne, zato vam jih za zdaj še ne moremo pokazati, o kakšnem monstrumu na dveh kolesih pravzaprav gre, pa si lahko preberete na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja