Triumph Street Triple Moto2 Edition

Triumph Street Triple Moto2 Edition (foto: triumph)
triumph

Pri Triumphu so vsekakor zelo ponosni, da so bili pred nekaj leti izbrani za dobavitelja motorjev v prvenstvu Moto2. Za prihodnjo sezono so pripravili novo generacijo dirkaškega trivaljnika, določene modifikacije pa namenili tudi njihovemu cestnemu Street Triplu.

V prihodnji sezoni bodo dirkalniki v prvenstvu Moto2 dobili nove motorje, ki so jim v primerjavi z aktualnimi spremenili večji del sesalnega sistema, prav tako pa so pomembno spremenili tudi izpušni sistem. Del teh sprememb bo na voljo tudi njihovim kupcem, točneje kupcem modela Street Triple 765 RS, ki bo na voljo v omejeni seriji Moto2 Edition.

Street Triple RS Moto2 Edition bo serijsko opremljen s popolnoma nastavljivm Öhlinsovim vzmetenjem ter zavornim sistemom Brembo Stylema. Trivaljnik bo razvil 128 'konjskih moči', od standardnih modelov pa se bo razlikoval tudi po t.i. clip-on ročicah na krmilu, ki bo kar za 80 milimetrov nižje in pomaknjeno za 50 milimetrov naprej. Na zadnjem delu motocikla bo privzdignjen sedež (839 milimetrov), zaradi vseh teh ergonomskih sprememb pa bo položaj voznika v sedežu bistveno bolj športen.

Poleg vseh razpoložljivih varnostnih dodatkov bosta serijsko dodana tudi quickshifter in tempomat, za obutev pa so izbrali zmogljive poldirkaške pnevmatike Pirelli Diablo Supercorsa V3.

Izdelali bodo samo 765 Street Triplov z oznako Moto2 Edition, dobavljivi pa bodo v dveh barvnih kombinacijah (rumena in bela). Triumph je že začel s pobiranjem avansov, prvi primerki pa bodo h kupcem prišli v mesecu Februarju.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol