Triumph Thruxton R TFC

26. 12. 2018 | Matjaž Tomažič
Deli
Triumph Thruxton R TFC

Kot kaže so se pri Triumphu odločili uresničiti idejo, s katero so se začeli spogledovati v letu 2014. Gre za omejene serije motociklov z oznako TFC.

TFC (Triumph Factory Custom) bo, če gre verjeti napovedim o skorajšnji predstavitvi prvega modela, ki bi se morala zgoditi Januarja 2019, linija motociklov različnih modelov, ki bo še bolj prestižna in ekskluzivna tudi od serijskih modelov, ki se dičijo z oznako R.

V letu 2014, ko je Triumph naznanil modele TFC, smo si lahko ogledali dva Bonnevilla (Bobber in Scrambler), kot prvi pa naj bi bil kupcem namenjen model Thruxton R TFC. Tega so prvič na ogled postavili na mednarodni zastopniški konferenci v mesecu Oktobru.

V primerjavi s standardnim R-om, bo TFC iz 1.200-kubičnega dvovaljnika iztisnil dodatnih 10 'konjev' (106 KM), za manjšo skupno maso pa bo zadek okrašen z izpušnim sistemom Vance & Hines izdelanim iz titaniuma. Motor ne bo imel samo več moči, pač pa po zaslugi povsem novih map motorja, kljub istim imenom (Rain, Road, Sport), tudi nekoliko drugačen značaj. Skupna masa bo manjša za 5 kilogramov.

Šele zdaj pa pridejo na vrsto tisti pravi sladkorčki, po zaslugi katerih se TFC resnično razlikuje od standardnega R. Namesto 'serijskih' Showa vilic bo spredaj vgrajen Ohlins NIX 30, ki bo tako dopolnjeval Ohlinsove dvojne amortizerje zadaj. Brembovim radialno vpetim zavoram se zdaj pridružuje tudi Brembova glavna hidravlika, ki omogoča številne različne nastavitve, od zavorne moči, do razporeditve zavornega učinka med obe kolesi. Serijsko bodo na platiščih pnevmatike Metzeler Racetec RR.

V oddelku, kjer so zadolženi za stiliranje so se odločili, da bodo oklepi in pokrovi izdelani iz karbonskih vlaken, sedež pa bo tudi tokrat zgolj enojni.

Triumph bo izdelal le 750 Thruxtonov R TFC, hkrati pa zagotavlja, da gre za ultra-premium linijo, ki se ne bo nikoli ponovila kot masovno proizvajani model.

Na fotografiji: Triumph Thruxton R.

Kako se je Thruxton R odrezal na našem primerjalnem testu pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja