Ugledna gospóda na motorjih znova v boju proti raku

3. 10. 2019 | Jure Šujica
Deli

Sedme izvedbe dogodka se je udeležilo 190 motociklistov.

Zadnja nedelja v septembru je že od leta 2012 v številnih državah po svetu, že sedmo leto zapored pa tudi pri nas en dan rezerviran za moške. Natančneje brkate moške, gospode z motocikli klasičnega videza in ujemajočimi opravami. Takrat se namreč združijo na panoramski vožnji z dobrodelnim in sila plemenitim razlogom – opozarjati na nevarnost, ki jo za moške predstavlja rak na prostati. Bolezen, ki prizadene vsakega petega Slovenca v starosti do 75 let.

Tako kot prejšnja leta se je edinstvenega dogodka po imenu Distinguished Gentlemen's ride , ki ima svoje korenine v avstralskem mestu Sydney se je tudi letos dogodka udeležilo preko 100 motociklistov, natančneje že 190. Ti so se nato kot že tradicionalno odpravili od Ljubljane do središča mesta Kamnik. Med udeleženci je bilo sicer tudi nekaj znanih Slovencev ter celo britanski par, ki je svojo udeležbo, sicer z avtodomom, napovedal že pred dvema mesecema.

Kot rečeno je šlo za dobrodelni dogodek in tako se je ob koncu dneva v skladu za boj proti raku na prostati steklo kar 3.000 evrov; ni malo, hkrati pa le delček tega, kar so motociklisti skupaj zbrali v več kot 700 mestih po vsem svetu. Dobrih pet milijonov evrov se je nabralo za raziskave zahrbtne bolezni, znesek, ki bo zagotovo pripomogel k nadaljnjim raziskavam. Kako so letošnji dogodek doživeli slovenski udeleženci, med katerimi je bilo tudi nekaj predstavnic nežnejšega spola pa si lahko ogledate v zgornji galeriji.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"