Vespa 946 RED: 150 dolarjev za dobrodelnost

Piaggio že dolgo ni samo koncern, ki bi se ukvarjal s proizvodnjo in prodajo motociklov in skuterjev, pač pa tudi veliki donator in podpornik različnih dobrodelnih in razvojnih skladov, katerih prioritetna zaveza je izboljšati življenje na tem planetu.

21. 7. 2017

Med te sodi tudi fundacija RED, ki sta jo leta 2006 ustanovila Bono in Bobby Shriver, v slabih enajstih letih pa so zbrali in donirali več kot 360 milijonov evrov. Praktično vsa sredstva so bila namenjena raziskavam in boju proti virusu HIV, njihova aktivnost na tem področju pa še zdaleč ni končana.

Svoj pečat pri tako plemenitem početju želi pustiti tudi Piaggio, zato je pripravil posebno serijo Vesp iz njihove najprestižnejše ponudbe. Vespa 946 RED, ki jo je mogoče kupiti  tudi pri našem uvozniku PVG d.o.o., je vsekakor oblikovalski presežek, v svoji zgodovini pa so njene predhodnice prebrodile tako obdobja cvetoče rasti kot tudi težkih gospodarskih razmer. Prav v okviru te simbolike, ki ponazarja Vespino trdoživost in voljo do življenja, so se pri Piaggiu odločili, da bo od vsakega prodane Vespe 946 RED 150 dolarjev namenjenih fundaciji RED.

Vespa 946 je skuter presežkov tudi na področju tehnologije. Napredni sistemi kot so ABS, ASR, prilagodljiv sistem vbrizga goriva in sesanja zraka v razredu 125-kubičnih skuterjev še nekaj časa ne bodo nekaj vsakdanjega. Sloves najprestižnejšega skuterja pa Vespa 946 opravičuje tudi s svojo karoserijo, ki je v veliki meri izdelana iz aluminija. Ob dejstvu,  da so oblikovalci navdih za to Vespo črpali v prototipu HP6 iz leta 1946, ki velja za prababico vseh Vesp, je brezčasnost in velika vrednost tega modela zagotovljena.

Matjaž Tomažič
foto: Piaggio