Vespa praznuje 75 let - jubilejni modeli prihajajo že v aprilu

Italjianska legenda Vespa bo letos praznovala 75-letnico. Pomemben jubilej bo Piaggio seveda obeležil tudi s serijo jubilejnih modelov, ki bodo še posebej privlačni.

Uradno je bila Vespa prvič patentirana 23. aprila 1946 in ne pretiravamo z zapisom, da se je tisti dan v zgodovino mobilnosti in motociklizma zapisal z zlatimi črkami.

Morda je tudi to razlog, da so za jubilejni model pri Piaggiu izbrali posebno metalik rumeno barvo, in pločevinasto karoserijo Vespe obarvali v barvo, ki do neke mere spominja tudi na zlato.

Jubilejna Vespa 75th Edition bo na voljo v modelih Primavera 50, 125 in 150, ter seveda tudi v večji karoseriji z močnejšimi motorji, modelu GTS 125 in 300.

Kot rečeno, poseben barvni odtenek Giallo 75th, bodo na bokih in blatniku dodatno krasile številke 75 v nekoliko temnejšem odtenku, v kakršnega bo obarvana tudi značilna 'kravata'. Za še več prestižnega videza bo prisotnih več kromiranih detajlov, dodan pa bo še usnejen sedež. Platišča bodo obarvana v sivo, še posebej pa nam je všeč dodana zadnja okrogla torba, ki v bistvu spominja na rezervno kolo.

Kupci bodo skupaj z jubilejno Vespo dobili še svilen šal, nekaj drobnarij ter zbirko fotografij, ki obeležujejo razvoj Vespe tekom osmih desetletij.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"