Video: Harley-Davidson napoveduje revolucijo v ponudbi. Prihaja Pan America!

30. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Poleg širitve ponudbe na motocikle z manjšo motorno kapaciteto bosta na trg zapeljala tudi dva povsem nova modela.

Včasih je mogoče slišati kritike iz vrst laikov, pa tudi nekoliko resnejših motoristov, na račun ameriške znamke Harley-Davidson, češ da so njihovi motorji zastareli in za časom. Morda imajo prav, a je danes ameriško podjetje predstavilo načrt razvoja znamke za naslednjih pet let, pri čemer bo njihov vpliv še nekoliko bolj dolgoročen, hkrati bodo z napovedmi utišali kritike.

Harley-Davidson je tako napovedal razvoj novih tehnologij, s katerimi bo še povečal prevlado na področju težkih motociklov. Med drugim bo tako na trg prišla nova modularna platforma, namenjena motociklom s prostornino motorja med 500 in 1.250 kubičnimi centimetri, hkrati pa bodo za potrebe azijskih trgov razvili več manjših motorjev s prostornino med 250 in 500 kubičnimi centimetri.

V sklopu načrtov za prihodnost in širitev portfelja pa Harley-Davidson pripravlja dva popolnoma nova motocikla, s katerima bo vstopil v razreda, kjer do zdaj še nima izkušenj. Prvi je električni motocikel Livewire, ki naj bi po letih razvoja prihodnje leto končno zapeljal na cesto. Druga novost je model Pan America, 1.250-kubični enduro potovalni motor, ki pa bo na ceste zapeljal leta 2020. Vsekakor bomo o vseh novostih poročali takoj, ko bo znanih več podrobnosti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol