Video: Združitev Ducatijevega dizajna in Akrapovičevega znanja v novem Panigaleju

16. 11. 2018 | Jure Šujica
Deli
Video: Združitev Ducatijevega dizajna in Akrapovičevega znanja v novem Panigaleju (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

V slovenskem podjetju iz Ivančne Gorice so za najmočnejšega Panigaleja V4 R pripravili popolnoma nov izpušni sistem, celoten potek rojstva pa so pri Ducatiju ovekovečili v kratkem videu.

Na nedavnem moto salonu EICMA v Milanu je bil eden izmed glavnih zvezdnikov Ducati Panigale V4 R. Seveda je k temu veliko pripomoglo, da gre za motocikel domačega proizvajalca z eno izmed najbolj gorečih baz privržencev. A motocikel si tako pozornost brez dvoma zasluži. Gre namreč za cestni dirkalnik, ki ob le 190 kilogramih teže proizvede kar 234 'konjev' moči. Za del teh pa je v veliki meri zaslužno tudi slovensko znanje, natančneje tisto iz Ivančne Gorice.

Verjetno vam je že jasno, da govorimo o podjetju Akrapovič, ki je za najmočnejšega Panigaleja pripravil celoten izpušni sistem, za katerega sami, pa tudi pri Ducatiju pravijo, da je umetniško delo. Pri njegovem razvoju oziroma dizajniranju so sodelovali tudi inženirji italijanskega podjetja, kako je končen izdelek ugledal luč sveta, pa si lahko ogledate v zgoraj priloženem video posnetku, ki so ga pripravili pri Ducatiju.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"