Yamaha MT-07 - temeljito prenovljena in s pomembno noviteto

26. 10. 2024 | Matjaž Tomažič
Deli

Yamaha MT-07 ne sodi samo med najbolj priljubljene motocikle znamke Yamaha, pač pa sodi med najbolj iskane in prodajane motocikle nasploh. Za leto 2025 so jo temeljito prenovili in opremili s pomembno tehnično novostjo.

Če se najprej dotaknemo samega pogonskega agregata, bo ta kljub nekaterim manjšim spremembam še naprej ohranjal moč 73 konjev (53 kW) pri nespremenjni delovni prostornini, ki znaša 690-kubičnih centimetrov. Čeprav ta motor ni najmočnejši v svojem segmentu pa ga poznamo kot enega izmed najbolj živahnih in hkrati tudi zanesljivih in neproblematičnih pogonskih agregatov.

Yamaha MT-07 - temeljito prenovljena in s pomembno noviteto
yamaha press

Pomembna novost na samem pogonskem sklopu pa je možnost izbire avtomatskega menjalnika Y-AMT, ki omogoča tudi klasičen način prestavljanja. Modeli s standardnim menjalnikom bodo po novem imeli protizdrsno sklopko in sistem 'ride by wire', kar omogoča implementacijo številnih naprednih elektronskih sistemov. Tako bo imel po novem MT-07 tri različne motorne mape in tri-stopenjski sistem proti zdrsu zadnjega kolesa (z možnostjo izklopa).

V kombinaciji z avtomatskim menjalnikom bo na motociklu prisoten tudi tempomat, pri vseh modelih pa bo serijska LED razsvetljava in zunanja podoba, ki je po novem izvedena v slogu trivaljnega  modela MT-09.

Yamaha MT-07 - temeljito prenovljena in s pomembno noviteto
yamaha press

Spremenili so tudi jekleni okvir, ki je po novem bolj čvrst in tog, nova pa je tudi asimetrična zadnja nihajka. Med pomembne novosti lahko štejemo tudi USD sprednjo vilico s katero prihaja tudi radialno vpetje zavornih čeljusti. Kot se za moderen motocikel spodobi so prenovili tudi informacijski zaslon, ki je po novem 5-palčni, barvni in v tehnologiji TFT, ter seveda povezljiv s pametnim telefonom.

Yamaha MT-07 bo odslej še nekoliko bolj dinamična in športna tudi zaradi spremenjene ergonomije, saj naj bi se na njej zaradi nižjega in širšega krmila sedelo nekoliko bolj športno.

Yamaha MT-07 - temeljito prenovljena in s pomembno noviteto
yamaha press

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem