Yamaha praznuje - 65 let uspehov in truda, o spominih spregovorile legende

Yamaha praznuje - 65 let uspehov in truda, o spominih spregovorile legende

V teh dneh mineva natanko 65 let od kar je bila ustanovljena znamka Yamaha. Znamka, ki je pod eno streho združevala največja imena svetovnega motošporta, napredek in kakovost.

Leta 1955 je Genichi Kawakami ustanovil podjetje Yamaha Motor Co.Ltd in že takrat začrtal smernice, ki so znamko na poti razvoja vodile skozi dirkanje v številnih kategorijah. Dirkanje je tako postalo del Yamahinega DNK-ja, danes pa lahko za to znamko brez pretiravanja zapišemo, da je postala sinonim za dirkalne steze.

Seveda pot Yamahe vseskozi ni bila tlakovana samo z uspehom in zmagami, a morje naslovov, nešteta zmagoslavja in drugi uspehi, ter seveda gore lepih spominov, ostajajo najpomembnejša popotnica za nadaljni razvoj znamke.

Navkljub številnim uspehom, pa pri Yamahi ostajajo skromni, zato se je v počastitev slavnega imena in renomeja znamke, kar 11 legendarnih dirkačev odločilo, da bodo za rojstni dan s svetovno javnostjo delili svoje spomine.

Tako se je Valentino Rossi spomnil svoje prve zmage v kraljevskem razredu leta 2004, o svojih spominih pa so spregovorile tudi druge legende prvenstva MotoGP in Superbike; Kenny Roberts, Wayne Rainey, Giacomo Agostini in Ben Spies.

Uspehov na stezah za motokros se z radostjo v srcu spominjajo Stefan Everts, Hakan Andersson, Bob Moore in vzhajajoča zvezda Freddie Bartlett.

Kaj vse so o Yamahi tvitnili in na družabnih omrežjih objavili legendarni Yamahini dirkači, si lahko v angleščini preberete na tej povezavi.



Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"