Yamaha Tenere 700 World Raid - še tretja različica za še bolj ekstremne želje

Yamahina družina Tenere 700 je pravkar dobila še tretjega člana, model World Raid, s katerim boste odpotovali še dlje z glavnih cest.

Motocikel, ki ga poleg številnih drugih dobrih lastnosti še najbolj odlikuje večkrat prehvaljeni dvovaljni agregat je bil doslej na voljo v različicah Tenere in bolj robustni različici Rally. Tretja, World Raid se z mnogo izboljšavami, namenjenimi še bolj ekstremnim motoristom pridružuje že spomladi.

Yamaha Tenere 700 World Raid ima tako dvojni rezervoar s skupno prostornino 23-litrov (doslej 16 litrov), posebnost teh rezervoarjev pa je v tem, da sta spuščena mnogo nižje, s čimer se spušča tudi težišče motocikla. Za lažje premeščanje telesa po sedežu v času off road vožnje je spremenjen tudi sedež, ki ima nekoliko manj izrazit prehod med sprednjim in zadnjim nivojem.

World Raid je opremljen tudi z zmogljivejšim paketom vzmetenja, ki omogoča za 20-milimetrov daljše hode kot tisto pri različici Rally, dodan pa je tudi Ohlinsov amortizer krmila. Za dodatno zaščito hladilnika vode so dodali aluminijasto zaščito, pod motorjem pa je nameščen novi aluminijast ščitnik sestavljen iz treh delov. Spremenjen je tudi vetrobran, ki je višji in ima enostavno snemljive bočne deflektorje. Merilniki so izvedeni v TFT tehnologiji in seveda omogočajo povezovanje s pametnimi telefoni, ABS pa bo omogočal tudi funkcijo izklopa delovanja na zadnjem kolesu.

Z vsemi naštetimi dodatki je World Raid v primerjavi s standardno različico pridobil tudi na masi in bo pripravljen za vožnjo namesto 204 tehtal 220-kilogramov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja